Vrijdagavond is de Erasmusbrug in Rotterdam urenlang gestremd geweest nadat een dronken automobilist de trambaan op was gereden en klem kwam te zitten op het spoor.

Vermoedelijk is het ongeval omstreeks 22:00 uur al gebeurd, op camerabeelden van een livestream van de brug is te zien hoe de bestuurder vanaf de zuidkant het tramspoor oprijdt. Bijna boven op de brug kwam het voertuig tot stilstand en heeft de bestuurder geprobeerd te vluchten. Volgens ooggetuigen kon de man worden aangehouden. Het tramverkeer kwam in beide richtingen volledig stil te liggen waardoor er grote hinder was. Het autoverkeer ondervond al grote hinder doordat de weg van zuid naar noord volledig was afgesloten vanwege werkzaamheden.

Het spoor moest volledig spanningsloos worden gemaakt om veilig het voertuig van het spoor te kunnen takelen. Toen het spoor eindelijk spanningsloos was gesteld werd de autoweg van noord naar zuid ook tijdelijk volledig afgezet en kon de berger het voertuig wegtakelen. Hierna kon al het verkeer omstreeks 01:00 uur langzaam worden opgestart.

afwbeR.jpg

8JEKJJ.jpg

VMyvtS.jpg

YCB6SO.jpg

k55BEy.jpg

Id4InK.jpg

mXi1h9.jpg

BT3Ydc.jpg

EOTBNQ.jpg