In de nacht van zondag op maandag 16 september heeft de politie een dronken spookrijder aangehouden. De bestuurder reed op de A16, vanaf de Van Brienenoordbrug in tegengestelde richting, en veroorzaakte levensgevaarlijke situaties op de weg.

Een alerte persfotograaf merkte de gevaarlijke rijstijl op toen de auto de rotonde bij het Kralingseplein opreed. De fotograaf waarschuwde andere weggebruikers met lichtsignalen en volgde de bestuurder van de KIA in de juiste richting. Terwijl de spookrijder richting Capelle aan den IJssel reed, kruiste hij toevallig een politiewagen.

De agenten keerden meteen om en gaven de bestuurder een stopteken, waarop hij snel reageerde. De politie liet de man stoppen op de busbaan, waar bleek dat hij onder invloed was van alcohol. Een drugstest werd ook afgenomen, maar de uitslag daarvan is nog niet bekend.

De spookrijder reed in een zwaar beschadigde KIA met drie lekke banden. Waar de man vandaan kwam en welke objecten hij onderweg heeft geraakt, is nog onduidelijk. De auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd, terwijl de bestuurder naar het politiebureau werd gebracht. Hij zal zich moeten verantwoorden voor rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaarlijke situaties op de weg.

BL2xPp.jpg

IUfw5A.jpg

T505W6.jpg

iVv8B2.jpg

LddWf3.jpg

NPaSu0.jpg