Vrijdag ging de 47ste editie van start in Rotterdam van de Wereldhavendagen. Havenbedrijven die bezoekers ontvangen tijdens de vele excursies, maar ook op de Parkkade en omgeving zijn de havenbedrijven ruim vertegenwoordigt. De organisatie kan van een succes spreken, mede door het mooie weer.

Zondag vormt de afsluitende dag van deze 3 dagen. Gedurende het weekend presenteerden tal van bedrijven zich op zowel de noord- als zuidoever van de Maasstad, verbonden met de iconische Erasmusbrug. Veel aandacht is er voor de toekomst van de haven, waarin met name jongeren interessant zijn voor het havenwerk. Of het nu om mouwen opstropen gaat of een baan als kantoormedewerker, de haven staat nooit stil. Om die reden openden ook vandaag bedrijven hun deuren om het werk in de haven te laten zien.

Zoals gebruikelijk waren er ook overheidsinstanties aanwezig om bezoekers op een praktische manier kennis te laten maken met hun werkzaamheden. Defensie had een prominente plek langs de kade, waar enorme schepen te bezichtigen waren. De belangstelling was enorm waardoor flinke rijen ontstonden voor je aan boord mocht. Op het Willemsplein presenteerde de veiligheidsregio zich met tal van demo's, het publiek kon ook vragen stellen aan de hulpverleners en werd uitleg gegeven. Ook kon men plaatsnemen in voertuigen of op een motor zitten. Spektakel op de kade maar zeker ook op het water en in de lucht. Naar schatting hebben 400.000 mensen het evenement bezocht.

RYplYa.jpg

wCH6fV.jpg

utL8tZ.jpg

796Hin.jpg

0iVIn4.jpg

lNoxBm.jpg

tgGT6X.jpg

HLdY9d.jpg

YGL2mU.jpg

qebyOZ.jpg

5XegYV.jpg

9C40Om.jpg

qxwuDU.jpg

KFLg1F.jpg

ro3EjL.jpg