Op de Westhavenplaats in Vlaardingen is door veel mensen stilgestaan bij het overlijden van loodgieter Ron van Uffelen. Hij kwam afgelopen maandag om het leven, vermoedelijk als het gevolg van hartfalen. De loodgieter is bijna anderhalf jaar lang doelwit geweest van diverse (pogingen) tot aanslagen.

Een grote groep mensen stond stil bij het overlijden. Ter hoogte van de Irish Pub werd een minuut stilte gehouden en werden fakkels afgestoken. Van Uffelen werd zaterdag na een hartstilstand opgenomen in het ziekenhuis. Daar overleed hij maandag. De begrafenis van Van Uffelen wordt in besloten kring gehouden.

Bij de woning en bedrijfspanden van de loodgieter zijn zeker 25 (pogingen) tot aanslagen geweest. De politie heeft diverse personen aangehouden, maar tot op heden is niet duidelijk uit welke hoek de opdracht voor die aanslagen komt. Van Uffelen wist zelf ook niet waarom hij doelwit was van diverse explosies. De reeks explosies en pogingen daartoe werd zelfs doorgezet tot kort na het overlijden van de loodgieter: twee dagen na zijn overlijden werden twee explosieven voor zijn woning achtergelaten.

Het openbaar ministerie en de politie laten sectie op het lichaam verrichten, maar gaan niet uit van een misdrijf. Ron van Uffelen werd 45 jaar.

2bnVu3.jpg

iuVYPc.jpg

8VYXuM.jpg

5Phgsd.jpg

JfnkFH.jpg

BwkvIh.jpg

Bs7ASf.jpg

w65ziV.jpg

5MO2ss.jpg