Een metro die onderweg was van station Slinge naar station Rhoon, is nabij de Zuiderparkweg tegen een omgevallen boom gereden. De schade aan de metro is groot. Bij het incident vielen geen gewonden.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De plaats waar het ongeval plaatsgevonden had, was moeilijk te bereiken. Vanaf Volkstuinvereniging Pomona was de plaats te zien waar de boom omgevallen was. De voorkant van de metro liep forse schade op: onder andere de ruit verbrijzelde. De bestuurder stapte hevig geschrokken maar ongeschonden uit de metro.

Bezoekers zijn zo'n twee uur nadat de aanrijding plaatsvond uit de metro geƫvacueerd. Op het dorpshof zijn zij in verschillende stadsbussen opgevangen en vervolgens overgebracht naar verschillende locaties.

Eigenaren van Volkstuinvereniging Pomona klagen al lange tijd over de hoge begroeiing en gevaarlijke bomen langs het spoor achter het complex. In het verleden zijn volgens hen al meerdere keren bomen op het spoor gevallen, maar is tot op heden niet ingegrepen.

Door de aanrijding ligt het metroverkeer tussen Rhoon en Slinge gestremd. De RET zet pendelbussen in.

1ZiLwt.JPG

Horped.jpg

HVtIrt.jpg

9ZOLG8.jpg

hZLkgW.jpg

ngBWaz.jpg

3kOv9V.jpg

i439MS.jpg