In de omgeving van de Maasboulevard in Rotterdam heeft woensdagavond een grote integrale controle plaatsgevonden van de politie, Belastingdienst en de gemeente Rotterdam. Eén van de doelen daarvan was om overlastgevende automobilisten rondom de Maasboulevard tegen te gaan.

De integrale controle werd gehouden op de Plantagelaan, achter tankstation Shell aan de Maasboulevard. In totaal namen bijna 80 ambtenaren deel aan de controle. Al lange tijd ervaren omwonenden veel overlast en een onveilig gevoel door rondhangende automobilisten. 's Avonds komen zij in groten getale bij elkaar op de Rhijnspoorkade (onderaan de Maasboulevard) en bij het tankstation van Shell. De overlast heeft zich in de afgelopen jaren verplaatst van de Parkkade in Rotterdam, die vanwege de overlast daar werd afgesloten.

In totaal zijn 106 voertuigen gecontroleerd. Daarbij zijn 36 bekeuringen uitgeschreven. Vier bestuurders waren onder invloed en zijn aangehouden. Eén mes werd in beslag genomen, evenals drie keer gebruikershoeveelheden drugs. Eén bestuurder kon geen rijbewijs tonen. De politie nam een snelheidsbegrenzer in beslag, evenals een motor die te veel geluid produceerde. De bestuurder daarvan keerde huiswaarts met drie bekeuringen op zak. Ten slotte controleerde de politie ook fatbikes en schreef twee bekeuringen uit voor een te hoge constructiesnelheid.

De Belastingdienst inde 95.000 euro en nam vier voertuigen in beslag. De gemeente Rotterdam nam één voertuig in beslag en inde 21.000 euro,

BCYxU0.jpg

Hngakh.jpg

ckdaIN.jpg

ghOrb7.jpg

8pGv6A.jpg

hHJes6.jpg

0KzWqs.jpg