Bij de woning van de bedreigde loodgieter aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen is in de nacht van zondag op maandag opnieuw een explosief afgegaan. Vervolgens gingen er twee verdachten op een scooter vandoor.

Rond 01.30 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal bij de woning van de loodgieter. Aldaar was vuurwerk geƫxplodeerd voor de woning.

De woning zelf liep geen schade op. De politie is ter plaatse gekomen voor onderzoek. De forensische opsporing heeft sporenonderzoek gedaan.

Afgelopen week besloot de burgemeester dat de woning drie maanden langer dichtblijft. De politie hield op 11 mei nog een 16-jarige jongen uit Maassluis aan bij de woning, die mogelijk van plan was om daar een explosief af te laten gaan. Eerder werden er ook al minderjarigen aangehouden bij de woning.

Ondanks de meerdere aanhoudingen is het nog altijd onduidelijk wie de opdrachtgever achter de explosies is. Ook is het nog onbekend waarom de loodgieter telkens het doelwit is. De explosieven worden vaak geplaatst door jongeren die daarvoor betaald krijgen.

afumqn.jpg

XQu2X0.jpg

HnqHdx.jpg

zJEHTE.jpg

UKTHWF.jpg

89VgCg.jpg

EHX5O0.jpg