Zondagmiddag is er geschoten en gestoken tijdens een ruzie in een rijdende metro in Hoek van Holland. Er brak paniek uit in de metro waarbij twee personen gewond zijn geraakt. Twee verdachten maakten zich na het incident uit de voeten.

Het incident gebeurde op metrolijn B in de richting van Nesselande. De eerste berichten van onze verslaggever zijn dat de metro goed vol zat toen het incident ontstond. Kinderen begonnen te huilen en er was paniek. In de metro ligt een kogelhuls en een mes op de grond als stille getuigen. Twee verdachten zijn gevlucht en de politie is op zoek naar hen, alsmede het wapen. Twee personen raakten gewond bij het incident en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. 

Einde mooie stranddag

Het metrostel zat vol met strandgangers die huiswaarts keerden op deze mooie stranddag. Wonderwel zijn de slachtoffers beperkt gebleven gezien het aantal reizigers op dat moment. Er zijn veel hulpdiensten aanwezig op de Stationsweg Hoek van Holland Haven in de badplaats. De metro rijdt voorlopig niet meer vanwege het onderzoek. Een getuige wist te vertellen dat een van de gevluchte verdachten een flinke hoofdwond moet hebben.

Update 18:45 uur: Aanhouding verdachten

De politie heeft in de omgeving twee verdachten aangehouden, het betreft twee mannen in de leeftijd van 20 en 21 jaar, beiden afkomstig uit Schiedam. Ook is een vuurwapen aangetroffen en veiliggesteld.

XbWjOB.jpg

QMrqB1.jpg

vgev7C.jpg

9FwtaA.jpg

wG5dK2.jpg

SaxNey.jpg

gWpraU.jpg

QR3gYM.jpg