Op de Tagoreplaats in Rotterdam heeft de politie donderdagavond drugs en een versnijdingspand aangetroffen. Een 25-jarige vrouw uit Veenendaal en een man van 27 jaar uit Rotterdam zijn aangehouden.

Rond 18.00 uur zagen agenten tijdens hun surveillance verdachte bewegingen aan de Tagoreplaats in Rotterdam. Een personenauto, waar een man en vrouw inzaten, reed wat rondjes op de Tagoreplaats. Vervolgens stapte de man uit en liep richting een kelderbox van de flat. Al snel kwam hij terug met een grote, zware bigshopper en stapte weer bij de vrouw in de auto.

In de omgeving van de Tagoreplaats hebben recent meerdere incidenten plaatsgevonden waarbij verdovende middelen zijn aangetroffen bij verdachten. Vanwege de verdachte bewegingen en de eerdere incidenten, wilden de agenten hen staande houden. Hierdoor reed de bestuurster hard weg en ontstond een achtervolging. Op de Albert Camusplaats kwam de auto tot stilstand.

De man stapte met de zware bigshopper uit en vluchtte een brandgangetje in. Hierdoor ontstond nog een korte achtervolging te voet. Ter hoogte van de Boris Pasternakstraat werd de man uiteindelijk staande gehouden. In de bigshopper zijn vermoedelijk verdovende middelen aangetroffen en de man is aangehouden. De vrouw is bij het stilstaande voertuig aangehouden.

Vanwege de eerdere incidenten, de aanhoudingen en de inhoud van de bigshopper hebben agenten de doorstap gemaakt naar de kelderbox aan de Tagoreplaats. In de kelderbox zijn vermoedelijk verdovende middelen en versnijdingsmiddelen aangetroffen. De bijbehorende woning is ook doorzocht en dat bleek een versnijdingspand te zijn. Alle goederen zijn in beslag genomen en worden momenteel onderzocht, zo meldt de politie.

MhecfB.jpg

2sabwq.jpg

AyTsoF.jpg

NRmUbF.jpg

ngoNbO.jpg

geRxlM.jpg

Spwfzn.jpg