Zondagmiddag is brand uitgebroken in een schuur met rieten dak aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. Korte tijd later vatte ook de woning naast de schuur vlam. Een team dat gespecialiseerd is met brandbestrijding in rieten daken, is ook ter plaatse gekomen om te assisteren.

Het vuur was uitslaand en trok flinke rookwolken over de omgeving. Op de 112-meldkamer kwamen dan ook meerdere meldingen binnen over deze brand. Er werd opgeschaald naar grote brand, specialisten van de brandweer kwamen ter plaatse die ervaring hebben in het bestrijden van branden in een rieten dak. De politie heeft in de buurt van het brandadres twee Rotterdammers aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen of dit duo de brand opzettelijk heeft veroorzaakt.

Volgens de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn er geen personen gewond geraakt. Heeft u last van de rook, sluit ramen en deuren en zet de ventilatie in de woning uit, zo luidt het advies. De brandweer zal nog enige tijd ter plaatse blijven voordat de brand definitief is geblust aan de Noordeindseweg. Hoe groot de schade is valt niet te zeggen, wel dat dit aanzienlijk zal zijn.

yNUkcX.JPG

POdFDl.jpg

mw7OYF.jpg

XX8mwg.jpg

b4WOgZ.jpg

2vrYXz.JPG

jSlkbx.jpg

As8UlG.jpg

bHab2N.jpg

Wzrmnz.jpg

H3KHhv.jpg