(archieffoto)

De politie heeft dinsdag 16 april drie mannen aangehouden in een groot drugsonderzoek. De mannen worden verdacht van de invoer van en handel in verdovende middelen.

De aangehouden Rotterdammers zijn 41, 42 en 44 jaar oud. Ze worden verdacht van deelname aan en/of leiden van een criminele organisatie. De recherche startte ruim een jaar geleden met het onderzoek. Al snel kwam de verdenking dat men naast het invoeren van drugs ook op grote schaal er in handelde. Ook werd duidelijk dat de verdachten in verschillende dure auto's reden.

Na de aanhouding van de mannen volgde er doorzoekingen in zes woningen, een belhuis en een koffiehuis in Rotterdam. Vanuit de eenheid Landelijke Expertise en Operaties werd bijstand verleend met speurhonden die zijn opgeleid in het vinden van drugs en contant geld. Agenten van het team Specialistische Doorzoekingen gingen op zoek naar verborgen ruimtes in de panden. Er werd ruim 300.000 euro, een geldtelmachine, verdovende middelen en benodigdheden voor het versnijden van drugs gevonden.

De politie nam een aantal luxe horloges en tientallen telefoons in beslag voor verder onderzoek. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven 14 dagen langer vast zitten. De politie zegt dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.