De politie heeft een 19-jarige inwoner van Wassenaar aangehouden voor betrokkenheid bij een explosie aan de Kerkhoflaan in Rotterdam. De politie heeft inmiddels 18 aanhoudingen verricht voor de reeks geweldsincidenten die de Rotterdamse en Haagse regio teistert.

De explosie op 24 februari waar de verdachte voor is aangehouden wordt in verband gebracht met diverse andere geweldincidenten. Eind januari probeert een nep-arrestatieteam een man te ontvoeren bij een woning aan de Jaques Dutilweg in Rotterdam. Twee personen worden direct aangehouden.

Op 5 februari gaat er een explosief af bij een woning aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Hier woont een naaste van de bijna ontvoerde man. 

Op 11 februari wordt een woning aan de Kerkhoflaan beschoten, ook hier woont een naaste van de man. Zes personen worden hiervoor aangehouden. 

Op 17 en 18 februari zijn er weer explosies op de Jaques Dutilweg en op 19 februari is het wederom raak in de Ravelstraat.

Op 20 en 22 februari probeert men een explosie te veroorzaken bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag. 

Op 24 februari is het wederom raak aan de Kerkhoflaan in Rotterdam. 25 februari is de woning aan de Ravelstraat wederom doelwit van een explosie en op 27 februari wordt wederom een poging gedaan voor een explosie aan de Juliana van Stolberglaan.

Met de aanhouding van de achttien verdachten voor de reeks incidenten is het politie-onderzoek nog niet klaar en sluit men meer aanhoudingen niet uit.