Zaterdagmiddag heeft een grote brand gewoed op het terrein van een kinderboerderij aan de 3e Barendrechtsweg in Barendrecht. De brand bereidde zich dusdanig snel uit dat de brandweer alleen nog maar van buitenaf de brand kon bestrijden.

De brand is vermoedelijk ontstaan bij de meterkast en was in korte tijd uitslaand uit het dak. Op het dak lagen zonnepanelen. Het pand is volledig verloren. In het pand waren geen dieren aanwezig, het ging om een werkplaats en restaurant. De omliggende panden waar wel dieren aanwezig waren zijn uit voorzorg ontruimd en de dieren zijn ongedeerd gebleven. 

In totaal zijn vier personen in een ter plaatse gekomen ambulance gecontroleerd, niemand hoefde vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Nadat de brand was uitgebroken is heel het terrein snel ontruimd. De brandweer is enkele uren bezig geweest met de bestrijding van de brand. Hierbij was flinke rookontwikkeling over naastgelegen woonwijk. Meetploegen van de brandweer doen verder onderzoek naar eventuele gevolgen hiervan, voor zover bekend zijn er geen bijzondere gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Het advies in geval van brand is altijd: “Rook is altijd schadelijk, sluit ramen en deuren en blijf uit de rook”

C9gazd.jpg

sWeKdo.jpg

R3OJbz.jpg

J76bQh.jpg

KL67X4.jpg

Z4JSC7.jpg

cM9D2L.jpg

cVD164.jpg