De politie heeft donderdagmiddag asociale automobilisten hard aangepakt bij een grote controle op de Franselaan in Rotterdam. De actie werd opgezet door de wijkagent, die van buurtbewoners veel klachten kreeg over verkeershufters. Dat de controle nodig was bleek uit de resultaten. Er werden ruim 100 auto's gecontroleerd, waarbij 64 bekeuringen zijn uitgeschreven.

Naast de politie namen ook de Koninklijke Marechaussee en Handhaving deel aan de controle. Buurtbewoners kwamen bij de controle kijken en reageerden erg positief. Zij werden met een kopje koffie te woord gestaan door de wijkagenten en kinderen konden met jeugdagenten een potje Fifa (voetbalspel) spelen op een Playstation die aanwezig was.

Op de Tjalklaan merkte een automobilist de controle op, hij koos snel een andere richting om zo de controle te ontwijken. Daarbij reed hij een kind van 10 jaar op de fiets aan. Al snel werd de automobilist opgespoord en aangehouden. Hij bleek niet alleen te rijden onder invloed van drugs, maar was ook al jaren zijn rijbewijs kwijt. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Het aangereden kind maakt het goed.

De politie schreef 13 bekeuringen uit voor het rijden met telefoon in de handen, 6 bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs, 7 bekeuringen voor niet dragen van een gordel en 10 bekeuringen voor te hard rijden. Twee automobilisten reden dusdanig hard dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast werden er tientallen andere bekeuringen uitgeschreven, voor onder meer: rijden door rood licht,  rijden in onverzekerd voertuig, technisch gebrek aan voertuig, kind dat niet in een kinderzitje zit en verschillende andere feiten.

Er zijn in totaal drie personen aangehouden. Twee voor het rijden onder invloed van drugs en de derde voor onder meer het rijden nu onder invloed, aanrijden van het kind, rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag. De politie kijkt terug op een geslaagde controle.

3c5p0I.jpg

MfWhPs.jpg

VCynMz.jpg

U9yCXt.jpg

9mkUZR.jpg

LauK1d.jpg

BviltY.jpg

tNaeZz.jpg

Iha3XY.jpg