Een dollemansrit van een 28-jarige bestuurder heeft de politie zondagmiddag geruime tijd bezig gehouden. De achtervolging die begon op de A16 bij de Van Brienenoordbrug eindigde uiteindelijk bij Amsterdam op de ringweg A10.

Rond 13:00 uur kwam de zwarte Mercedes bij een motoragent in beeld omdat het voertuig in noordelijke richting met hoge snelheid over de baan reed die alleen bestemd is voor vrachtverkeer. De motoragent zette de achtervolging in, waarbij snelheden van boven de 235 km/u werden gehaald. De bestuurder haalde hierbij links en rechts andere voertuigen in en maakte gebruik van verdrijvingsvlakken en de vluchtstrook.

De rit ging vervolgens over de A16 en A20 richting Hoek van Holland. Bij Vlaardingen verliet de man de snelweg en miste daar op een haar na twee fietsers en een motoragent. De man koos hierop wederom voor de A20, maar nu de andere kant op. Een politiehelikopter had zich inmiddels ter plaatse gemeld zodat het voertuig beter te volgen was.

Via de A13 verliet het voertuig de regio Rotterdam, om via de A4 richting Nieuw-Vennep te rijden. Hier koos de bestuurder er voor om dwars door de bebouwde kom van Roelofarendsveen te rijden, om vervolgens weer op de A4 uit te komen. Via de A4, A5 en de ring A10 ging het vervolgens met hoge snelheid richting Amsterdam.

Op de ring A10 noord kwam het voertuig vervolgens net voor de Zeeburgertunnel stil te staan omdat de brandstof van het voertuig op was. De 28-jarige bestuurder is aangehouden voor poging doodslag en gevaarlijk rijgedrag. De auto is in beslag genomen en zijn  rijbewijs is ingevorderd. De man bleek niet onder invloed van drank of drugs.