Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een nieuwe aanslag bij de woning van de bedreigde loodgieter aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen voorkomen, daarbij zijn twee minderjarigen aangehouden. Daarnaast zijn er vrijdag zandzakken bij de woning geplaatst om de buren te beschermen, mocht er opnieuw een explosie plaatsvinden.

Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een nieuwe aanslag bij de woning van de bedreigde loodgieter aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen voorkomen. De jongens werden gecontroleerd door agenten, die verscherpt toezicht houden bij de woning. Bij de controle bleken de twee jongens in bezit van goederen die gebruikt worden bij het plegen van aanslagen, ze werden daarom aangehouden.

Het gaat om een 15-jarige jongen uit Rotterdam en een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel. Beide jongens zitten momenteel vast en in beperkingen, dat betekent dat ze enkel contact mogen hebben met hun advocaat. De jongens zouden zwaar illegaal vuurwerk bij zich hebben gehad, dat veel gebruikt wordt bij explosies. De jongens worden verder verhoord door de recherche.

Vrijdag zijn er bij de woning zandzakken geplaatst om de buren te beschermen in het geval van een nieuwe explosie. 

TrxXSE.jpg

HxtZz6.jpg