De politie heeft vorige week twee verdachten aangehouden voor straatroven die op 28 februari en 11 maart gepleegd zijn in de omgeving van het Rotterdamse Zuidplein.

De eerste straatroof vond plaats op woensdag 28 februari. Toen werd met veel kracht de telefoon uit de handen van een vrouw getrokken in het winkelcentrum Zuidplein. De minderjarige jongen benaderde het slachtoffer van achteren en ging er vervolgens rennend vandoor. Onderzoek toonde aan dat meerdere jongeren als verdachte aangemerkt konden worden.

Op maandag 11 maart vond twee soortgelijke berovingen plaats bij het busstation Zuidplein. In beide gevallen is geprobeerd de telefoon uit de handen van de slachtoffers te trekken, dit is in beide gevallen niet gelukt.

Op basis van de signalementen konden twee minderjarige jongens worden aangehouden voor poging diefstal met geweld. Op het bureau bleek dat één van de verdachten ook als verdachte aangemerkt kon worden voor de beroving op 28 februari.

Beide verdachten zijn afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en heengezonden in afwachting van hun rechtszaak.

Verder is door het onderzoeksteam de telefoon getraceerd die op 28 februari werd buitgemaakt doordat deze meerdere malen per dag zijn locatie uitzond. De telefoon werd getraceerd in een school in Rotterdam-Noord. Hier konden agenten op 14 maart een minderjarige jongen aanhouden die in het bezit was van de gestolen telefoon.