De politie heeft donderdagavond een grote verkeerscontrole gehouden in Rotterdam Delfshaven. De politie hield deze controle samen met onder andere de Belastingdienst, de douane en de gemeente.

Bij de actie werden door de Rijksbelastingdienst 12 van de 140 gecontroleerde voertuigen in beslag genomen. Tevens inde zij 55.000 euro aan openstaande vorderingen. De gemeentebelastingen nam1 voertuig in beslag en zag kans om 45.000 euro te innen.

In totaal werden bijna 60 bekeuringen uitgeschreven. De overtredingen varieerden van een te zwaar beladen aanhanger, het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, tot het rijden zonder rijbewijs. Eén bestuurder moest zijn voertuig inleveren omdat hij voor de derde keer werd betrapt terwijl hij zonder rijbewijs achter het stuur zat.

Ook werden 4 mannen aangehouden die onder invloed van drank of drugs waren. Drie mannen moesten mee naar het bureau omdat ze met een onverklaarbare hoeveelheid goud rond reden, dit wordt volgens de politie vaak gebruikt als betaalmiddel in de onderwereld.