Rotterdammer Mark G. is veroordeeld tot zes jaar en TBS voor een ongeval wat hij veroorzaakte op de Maasboulevard in Rotterdam. Bij het ongeval kwamen de 79-jarige Jaap en zijn 74-jarige vriendin om het leven.

G. vertrok op 2 september 2023 dronken vanaf het huis van zijn moeder. Wat volgde was een dollemansrit door Rotterdam, waarbij hij door een verkeersafzetting reed, diverse rode stoplichten negeerde en veel te hard reed.

Op de Willemsbrug miste hij op een haar na een fietser en even later had een voetganger op de Maasboulevard hetzelfde geluk. Ter hoogte van het oude Tropicana ging het vervolgens toch mis. Daar schepte G. de beide bejaarde slachtoffers. De snelheid lag daarbij tussen de 100 en 116 kilometer per uur.

G. bood na de aanrijding geen enkele hulp aan de slachtoffers en sloeg op de vlucht. Hij meldde zich een dag later bij de politie met het verhaal dat zijn bestelbus gestolen was. De politie besloot hem aan te houden. Twee weken geleden op de zitting gaf G. toch toe dat hij de bestelbus bestuurd had tijdens het ongeval. Meer kon hij zich niet herinneren verklaarde hij.

De rechter besloot G. te veroordelen tot 6 jaar en TBS, tevens krijgt hij een rijontzegging voor de duur van 10 jaar. De rechter achtte dubbele doodslag bewezen.

YmBofc.JPG

OVMczO.jpg