Een 24- jarige vrouw is woensdagochtend aangehouden na een achtervolging die eindigde op de Algerabrug tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel.

De achtervolging begon rond 10:00 uur op de Linker Rottekade in Rotterdam toen agenten de bestuurster wilde controleren na haar rijgedrag. De vrouw had daar kennelijk geen trek in en ging er vandoor.

Tijdens de achtervolging vertoonde de vrouw volgens de politie "gevaarlijk rijgedrag". Zo raakte ze op de Capelse Brug een andere auto, de bestuurder van de andere auto raakte niet gewond. Even verderop probeerde een hondengeleider van de politie het voertuig te stoppen, dit lukte niet en de politieauto kwam hierbij tegen een boom tot stilstand. De bestuurder is ter plaatse nagekeken aan een verwonding aan zijn hand, zijn politiehond bleef ongedeerd.

De auto van de vrouw liep bij de actie wel een lekke band op en crashte uiteindelijk op de Algerabrug. De politie heeft de vrouw aangehouden, waarom de vrouw er vandoor ging is nog onduidelijk.

UPDATE: De politie heeft inmiddels meer bekend gemaakt over de aanleiding van de controle van het voertuig. De bestuurster was eerder op de dag gecontroleerd en daarbij was geconstateerd dat de bestuurster onder invloed was van lachgas. De bestuurster had hiervoor een rijverbod opgelegd gekregen.

Toen de bestuurster er bij de tweede controle vandoor ging ontstond er een dollemansrit. De bestuurster haalde met een lachgasballon in de mond de gekste capriolen uit. Over  fietspaden en door de berm, niets was te gek. Tijdens deze rit ramde ze twee voertuigen. In één daarvan zat een zangere vrouw, deze bleek gelukkig ongedeerd. Bij de achtervolging raakte in totaal vier politieauto's beschadigd.

De bestuurster is uiteindelijk aangehouden op de Algerabrug. Haar worden de volgende zaken ten laste gelegd. Poging doodslag, rijden tijdens rijverbod, rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval.

MlalFL.jpg