Op de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel heeft voor de derde keer sinds 5 februari een explosie plaatsgevonden. Een 14-jarige jongen uit Den Haag kwam bij zijn vlucht ten val en is naar het ziekenhuis overgebracht. Naast meerdere woningen liep ook een onbeheerde politieauto schade op.

Na explosies op 5 en 19 februari was het nu opnieuw raak. De woning is reeds door de burgemeester gesloten en nabij de woning hangt een beveiligingscamera. Zelfs een geparkeerde politieauto kon niet voorkomen dat opnieuw werd toegeslagen: de wagen liep schade op bij de bumper. Het explosief is tegen de grond en gevel van de woning aangeplaatst waardoor flinke schade ontstaan is: een overkapping bij de voordeur versnipperde en ligt tot wel 50 meter ver verspreid. Ook zijn straatstenen losgekomen en is de metalen plaat van de afdichting verbogen. Beide naastgelegen woningen liepen glasschade op. De regenpijp van het woonblok raakte op twee plaatsen los. Team explosieven veiligheid en de forensische opsporing zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te verrichten en sporen veilig te stellen.

Kort na de explosie werd een ambulance gealarmeerd op de achtergelegen Chopinstraat. Volgens buurtbewoners kwam de jonge verdachte daar ten val en raakte daarbij gewond. Hij is door een ambulance met spoed en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht. 

Eind januari probeerde een nep-arrestatieteam een man te ontvoeren bij de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. Op 17 en 18 februari vonden bij een woning in die straat twee explosies plaats. Ook op de Kerkhoflaan in Rotterdam was het twee keer raak. Op 11 februari werd een woning beschoten. Op 24 februari werd bij diezelfde woning een explosief tot ontploffing gebracht. Deze incidenten en de drie explosies op de Ravelstraat houden vermoedelijk verband met elkaar. Beelden van een aantal van deze incidenten werden afgelopen dinsdag getoond in Opsporing Verzocht.

drhrT0.jpg

bY9Wf4.jpg

LIssue.jpg

nX5aOy.jpg

FI0j4d.jpg

MtqI80.jpg

Y1H0Xr.jpg

LxAQpX.jpg

DEb33h.jpg

UsruMq.jpg