Bij twee grote controles op Rotterdam-Zuid zijn gisteren in totaal zes aanhoudingen verricht. Verschillende wapens zijn van straat gehaald en een auto met gestolen kentekenplaten werd in beslag genomen.

Naast verschillende mobiele controles waren twee grote controleplaatsen in het Waalhavengebied en voor stadion De Kuip aan de Olympiaweg in Rotterdam. Met behulp van motoragenten werden verschillende voertuigen naar de controleplaatsen geleid. Daarbij werd onder andere gekeken naar openstaande belastingschulden, defecten aan het voertuig en werden ook controles op drugs en geld uitgevoerd. Daarnaast werden inzittenden preventief gefouilleerd. Aan de controle namen de Politie, Douane, Gemeente Rotterdam, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, Deurwaarderij, Koninklijke Marechaussee, Frontex en politie Antwerpen deel.

In totaal werden zes personen aangehouden voor onder andere rijden onder invloed en het bezit van valse identiteitspapieren. Een van de aangehouden personen reed op een gestolen scooter. Hij was in het bezit van drugs en een vuurwapen. De politie nam daarnaast een voertuig in beslag waarop gestolen kentekenplaten zaten. Bij een controle van een winkel met bovenliggende woning op de Dordtselaan werd een partij illegale sigaretten aangetroffen. Ook die zijn in beslag genomen. Een ploertendoder, pepperspray en een mes zijn andere wapens die bij de controle van straat gehaald zijn.

De belastingdienst inde ruim €13.000 euro. Daarnaast werden tien voertuigen in beslag genomen.

wmJXU3.jpg

2HcElJ.jpg

EKgsbV.jpg

OYlSJp.jpg

BYJTde.jpg

RFAaMj.jpg

DegSxu.jpg

bOA6Al.jpg

6TxGW9.jpg

0wHxbF.jpg