Op Plein 1940-1945 in Schiedam heeft een flinke aanrijding tussen een tram en auto plaatsgevonden. De auto kantelde nadat deze in de zijkant door de tram werd aangereden. De tram ontspoorde door de klap. Niemand raakte bij de aanrijding gewond.

Op het plein, een kruising van de 's-Gravelandseweg en Burgemeester van Haarenlaan, stond de verkeerslichtinstallatie in storing. Het is niet bekend of dit ook het geval was ten tijde van de aanrijding. Een berger heeft de auto op vier banden getrokken en neemt het zwaarbeschadigde voertuig mee. De tram liep flinke schade op aan de voorkant en ontspoorde. Twee kranen zijn ter plaatse gekomen om de tram in de rails te zetten. 

Vanwege de aanrijding was het voor automobilisten afkomstig van Schiedam Centrum, de Horvathweg en de Burgemeester van Haarenlaan niet mogelijk om de 's-Gravelandseweg op te rijden. Verkeer vanaf de 's-Gravelandseweg uit de richting van de A20 kon uitsluitend rechtsaf de Burgemeester van Haarenlaan oprijden. Voor het tramverkeer werd een omleiding ingesteld.

https://www.youtube.com/watch?v=ofFdpb2g8vg

BMOlyS.jpg

XaKOMd.jpg

po55D6.jpg

jLvAt5.jpg

Pdlgvy.jpg

re8LTf.jpg

VOHMdK.jpg

q9xFeh.jpg

VhXqiJ.jpg