Bij een restaurant op de Beijerlandselaan in Rotterdam is rond 2:45 uur een ruit ingeslagen waarna geprobeerd is om brand te stichten. De verdachte, een 16-jarige Rotterdammer, werd op een toezichtscamera gezien, waarna hij in de omgeving kon worden aangehouden.

Meerdere ruiten sneuvelden nadat een ruit werd ingeslagen. Toen het niet lukte om het pand in brand te zetten, werd de gevel in brand gezet. Politie en brandweer kwamen ter plaatse. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd. De politie is ter plaatse geweest om onderzoek te verrichten.

In de nacht van 11 op 12 februari is bij hetzelfde pand een granaat tot ontploffing gebracht. De schade was groot: de glazen overkapping is over een lengte van tientallen meters naar beneden gekomen. Het pand werd door de burgemeester gesloten en afgedicht met metalen platen. Ook is een politiecamera voor het pand gezet. Deze maatregelen zijn vermoedelijk recentelijk opgeheven, waarna nu dus opnieuw is toegeslagen.

Eerder werd vermeld dat afgelopen nacht bij het pand een explosie had plaatsgevonden. Dit blijkt niet het geval te zijn.

bewegendebanner

J5I7Hi.jpg

75sTEF.jpg

Eam0IF.jpg