Op een door de burgemeester gesloten woning op de Jacques Dutilhweg in Rotterdam zijn met graffiti de woorden 'verrader' en 'dief' gespoten. De woning werd gesloten na twee explosies op 17 en 18 februari. Die explosies en zeven andere incidenten zouden verband met elkaar houden.

In totaal lijken nu negen incidenten aan elkaar gerelateerd te zijn. Eind januari vond een poging ontvoering plaats door een nep-arrestatieteam op de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. Bij een woning in die straat werden op 17 en 18 februari explosieven tot ontploffing gebracht. Vandaag bleek de woning beklad te zijn. Afgelopen nacht vond op de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel een explosie plaats. Deze woning was daarvoor op 5 en 19 februari al doelwit geweest. Een woning op de Kerkhoflaan in Rotterdam werd op 11 februari beschoten. Op 24 februari vond bij diezelfde woning een explosie plaats. Afgelopen dinsdag werd aan een aantal van deze incidenten aandacht besteed bij Opsporing Verzocht aandacht besteed.

Verschillende maatregelen zoals het plaatsen van beveiligingscamera's, het sluiten van de woningen en zelfs het plaatsen van een politieauto konden niet voorkomen dat meer aanslagen volgden. De politie verricht onderzoek naar alle incidenten en bekijkt op welke manier deze verband met elkaar houden.

z2zcLB.jpg

vR3GgO.jpg

eys8HV.jpg

ST5SCV.jpg

ob03vB.jpg