Zwaargewonde bij schietpartij op urbanfeest in Ahoy Ahoyweg Rotterdam (video)

Op het feest I Love Urban in Ahoy Rotterdam is een man zwaargewond geraakt bij een schietpartij. Hij is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De politie verrichte vier aanhoudingen. Eén van hen viel een agent aan en werd getaserd.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse nadat om 4:30 uur de schietpartij plaatsvond in een evenementenhal van Ahoy. De politie hield niet veel later twee Rotterdammers van 21 en 30 jaar aan. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op maar is aanspreekbaar naar het ziekenhuis overgebracht. Een tweede ambulance kwam ter plaatse maar heeft geen slachtoffer vervoerd.

Bij het feest waren zo'n 8500 mensen aanwezig. Extra eenheden van verschillende basisteams werden ingezet om de uitloop van het feest, dat om 05:00 uur eindigde, in goede banen te leiden. Ook waren hondengeleiders, Team Parate Eenheid en de Koninklijke Marechaussee aanwezig. Bij de uitloop ontstond een aantal opstootjes waarna de politie wapenstokken inzette. Een man die het pand net verlaten had viel een agent aan, waarna de verdachte getaserd werd. Een andere man is aangehouden voor belediging.

Een speurhond komt om te zoeken naar sporen. De forensische opsporing verricht onderzoek.

nZSkU6.jpg

MuSbCI.jpg

p5OIGW.jpg

LJOg2k.jpg

kDhq5p.jpg

S2cRza.jpg

7z7N8U.jpg

8UEZNC.jpg

myjzfR.jpg

oiDnn4.jpg