Zwaar vuurwerk vernielt auto Middenkous Rotterdam (video)

Zwaar vuurwerk vernielt auto Middenkous Rotterdam (video)

Op de Middenkous in Delfshaven is maandagavond zwaar vuurwerk ontploft bij een geparkeerde auto. Welk vuurwerk daarvoor is gebruikt is nog niet bekend, maar goedgekeurd vuurwerk zal deze schade onmogelijk kunnen aanrichten. De auto liep aanzienlijke schade op. Het is te hopen dat de getroffen eigenaar van de auto all-risk is verzekerd. 

Jaarlijks loopt de schade in de miljoenen van vuurwerkschade aan auto's. Dan zal een WA- verzekering niet dekkend zijn, mits er een plus verzekering op is aangesloten, aldus de Verbond van Verzekeraars. Ook elders in de wijk in de Watergeusstraat wat het raak waar ramen sneuvelden en schade is toegebracht aan een woning. Ook hier was sprake van vuurwerk. 

De Forensische Opsporing van politie doet onderzoek naar deze 'vuurwerkaanslagen'.

De politie blijft waarschuwen voor het illegale vuurwerk wat in de handel is. Met name de Cobra's die onbedoeld kunnen ontploffen zijn levensgevaarlijk. Mocht een persoon zo'n projectiel in zijn handen hebben is het leed niet te overzien. Ook met Oud en Nieuw hoopt de politie dat er behoedzaam en veilig wordt omgegaan met legaal vuurwerk. Alleen op die manier is het aantal vuurwerkslachtoffers te beperken.