Zwaar beschonken automobilist 2 keer gepakt in Rotterdam

Zwaar beschonken automobilist 2 keer gepakt in Rotterdam

Een automobilist is zaterdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt tijdens een alcoholcontrole in Rotterdam-Kralingen op de Bosdreef. Tijdens de alcoholcontrole bleek de automobilist ruim 6 keer teveel te hebben gedronken als toegestaan. 

Uit de ademanalyse kwam een waarde van 1200 ug/l waar 220 ug/l is toegestaan. Omdat volgens de standaardprocedure bij 570 ug/l het rijbewijs wordt ingevorderd werd dit ook gedaan.

Niet veel later op de avond werd het voertuig rijdend gesignaleerd op de A16, politieagenten hielden het voertuig staande en troffen opnieuw dezelfde bestuurder aan. Tijdens een nieuwe blaastest bleek dat de bestuurder nóg meer had gedronken in tussentijd en blies ruim 1400 ug/l. 

De bestuurder is vervolgens aangehouden voor twee keer rijden onder invloed en het rijden met een ingevorderd rijbewijs, hiervoor zal hij zich later moeten verantwoorden bij de rechter. Na de twee voorvallen kwam de man ook in aanmerking voor een Educatieve Maatregel Alcohol (EMA-cursus) bij het CBR, hier zal hij zeer binnenkort een oproep van krijgen.