Zwaailichten en sirenes voor betere politieCAO Coolsingel Rotterdam

Zwaailichten en sirenes voor betere politieCAO Coolsingel Rotterdam

Politiemensen hebben vrijdag om 11.55 uur vijf minuten lang de sirenes laten loeien op de Coolsingel in Rotterdam. De actie is een protest tegen het onbevredigende verloop van de cao-onderhandelingen met het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Iets voor het middaguur verzamelden zich zo'n 100 voertuigen voor het stadhuis aan de Coolsingel waarbij de agenten vijf minuten lang de sirene van hun voertuig lieten horen. Ten tijde van de actie was de Coolsingel aan één zijde afgesloten en ondervond het verkeer enige overlast.

Agenten zijn het zat dat ze vier jaar lang geen salarisverhoging hebben gehad. De politiebonden willen daarom vasthouden aan de eis van drie procent loonsverhoging. De overheid lijkt echter niet te willen zwichten. Het is de vijfde ‘toeteractie’ waarmee de politie aandacht vraagt voor het slepende proces. Elke week dat er nog geen nieuwe cao is, komt er een minuut bij.

Reactie korpsleiding op onrust door CAO
De korpsleiding heeft begrip voor dat er actie gevoerd wordt voor een betere cao en biedt daar ruimte toe. Het loslaten van de nullijn is ook het streven van de korpsleiding. Wat betreft de impact van de cao-acties op de veiligheidstaken die aan de politie zijn opgedragen, heeft de korpsleiding een eigen verantwoordelijkheid. Die heeft haar ertoe bewogen om wat betreft één cao-actie een kort geding aan te spannen. De korpsleiding is zich terdege bewust dat de personele reorganisatie, in combinatie met de acties voor een betere collectieve arbeidsovereenkomst, een zware wissel trekt op de 65.000 medewerkers en reacties op de werkvloer oproept. De korpsleiding streeft er naar om de gesprekken voor een nieuwe cao zo snel mogelijk te hervatten.