Zoveelste aanrijding op Laan van Welhorst

Zoveelste aanrijding op Laan van Welhorst

In de avond van 10 december is het derde ongeval in een week tijd gebeurd op de Laan van Welhorst. Dit maal was het de beurt aan een bestelbus die een rotonde te laat opmerkte. De bestuurder zag geen mogelijkheid om nog uit te wijken en reed in volle vaart over de rotonde heen.

Door deze klap scheurde een olieleiding, waardoor er een groot olielekkage ontstond. Om dit spoor op te ruimen is de brandweer gealarmeerd. Opvallend is dat dit het derde ongeluk is in een aantal dagen tijd. Vorige week was een 19 jarige jongeman tegen een rotonde aan gereden, en op 8 december is een vrouw aangereden. Een personenauto, bestuurd door een 58 -jarige vrouw uit Hendrik Ido Ambacht reed over de Laan van Welhorst. Ze verleende op de rotonde geen voorrang aan een 68-jarige fietsster uit Hendrik Ido Ambacht. Een aanrijding volgde. De 68-jarige vrouw kwam ten val en liep een gebroken sleutelbeen op. Ze is per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Zwijndrecht.

Naast deze voorbeelden van de afgelopen week zijn er nog veel meer gevallen van
aanrijdingen bekend rond deze rotondes, zowel met als zonder schade. Veel
automobilisten en scooterrijders zien 's nachts en vroeg in de morgen de rotondes
over het hoofd door gebrekkige verlichting. Op de avond van het ongeval met de
bestelbus brandde 2 van de 4 straatlantaarns.

Elke schooldag rond 8 uur 's morgen rijden er tientallen, zo niet honderdtallen
scholieren langs deze weg. Na het zien van deze voorbeelden is het afwachten wanneer een fietser wordt aangereden. Zeker nu de Volgerlanden ook steeds voller gebouwd wordt neemt het autoverkeer op de Laan van Welhorst toe. De combinatie veel fietsers + veel auto's + een slecht verlichte weg móet een keer fout gaan lopen. De grote vraag is: is dat vandaag of is dat morgen?