Zondag geldt noodverordening in centrum Rotterdam

Zondag geldt noodverordening in centrum Rotterdam

Aanstaande zondag geldt er een noodverordening in een groot deel van het centrum van Rotterdam. Ook is de verordening van kracht bij het Centraal Station. Buiten de evenemententerreinen geldt dan een geheel alcoholverbod. 

Blikjes en flesjes drank die toch worden meegenomen zullen worden afgepakt. In de horecagelegenheden mag wel alcohol worden geschonken. 

Feyenoord speelt zondag in de Kuip tegen Heracles. Als de club wint zijn ze landskampioen. Afgelopen zondag verloor Feyenoord van Exelsior en braken er rellen uit in het centrum van Rotterdam. De politie heeft een deel van de relschoppers aangehouden, ook zijn er relschoppers die de wedstrijd vanuit hun cel mogen bekijken. Ook zullen zij een eventuele huldiging niet meemaken. 

Volgens de burgemeester waren de rellen ontstaan door het gebruik van teveel alcohol en drugs. Veel fans namen blikes of flessen alcohol mee naar Rotterdam. De gemeente heeft laten weten dat slijterijen en supermarkten zondag geen drank mogen verkopen. Het alcoholverbod geldt ook nog tijdens de eventuele huldiging op maandag. 

Feyenoord moet zondag winnen om landskampioen te worden. Dit worden zij dan na 18 jaar. De gehele competitie heeft de Rotterdamse club bovenaan gestaan.