Zomercarnaval Rotterdam goed verlopen

Zomercarnaval Rotterdam goed verlopen

De vrijdag en zaterdag van Robin Rotterdam Unlimited zijn zo goed als probleemloos verlopen. Er deden zich geen grote problemen voor. In totaal werden 35 personen gearresteerd door de politie. Vrijdagavond vond de Battle of Drums plaats, het Zomercarnaval beleefde zaterdag de dertigste editie. De politie was opvallend en in burger aanwezig in het centrum van de Maasstad. 

Onder meer de Mobiele Eenheid, de Bereden Brigade en wijkagenten waren actief. In de regeling van de politie was ook preventief fouilleren opgenomen. Op verschillende plaatsen werden bezoekers van de Battle of Drums en het Zomercarnaval gecontroleerd. Dat gebeurde onder meer op het Delftseplein en de Aert van Nesstraat.

Arrestanten

Vrijdagavond en nacht werden in totaal 31 personen gefouilleerd. Dat leverde drie arrestanten voor de wet wapens en munitie op. Er werd een vuurwapen aangetroffen. Zaterdagmiddag- en avond werden in totaal 201 personen gefouilleerd., met als resultaat twee arrestanten voor verdovende middelen, twee arrestanten vanwege het bezit van een vuurwapen en vier arrestanten voor het bezit van overige wapens (onder meer messen).


Vrijdagavond werden in totaal 13 arrestanten gemaakt., zaterdag waren dat er 22. Naast het bezit van wapens of drugs, ging het om verstoren van de openbare orde, openbare dronkenschap en fietsendiefstal. Ook werden verschillende personen aangehouden omdat ze gesignaleerd waren voor eerder gepleegde strafbare feiten. Bijna dertig wildplassers kregen een boete. Een aantal motorrijders misdroeg zich in het verkeer tijdens de feestelijkheden. Zaterdagavond reed een van hen met meer dan 90 kilometer per uur over de ’s Gravendijkwal. Hij maakte ook nog eens drie wheely’s. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Vooral zaterdag liep de temperatuur hoog op. Een aantal mensen raakte bevangen door de hitte en liet zich behandelen bij een EHBO-post. In totaal kregen 109 personen medische hulp. Voor verstuikte enkels, een hoofdwond of omdat ze teveel alcohol hadden gedronken. Tien personen werden vervoerd naar het ziekenhuis.