Zomercarnaval; politie duidelijk aanwezig

Zomercarnaval; politie duidelijk aanwezig

De 23ste editie van het Zomercarnaval in het centrum van Rotterdam is zaterdagmiddag goed verlopen. Er deden zich geen grote incidenten voor. De vele bezoekers zagen onder prima weersomstandigheden de parade aan zich voorbij trekken.

Het beleid van de politie was er op gericht om de openbare orde, in al z’n facetten, te handhaven en daardoor bij te dragen aan een feestelijk en veilig evenement. De regeling, die daarvoor werd gemaakt, met duidelijke aanwezigheid van politiepersoneel, strikt toezicht en preventief fouilleren, heeft prima gefunctioneerd en bijgedragen aan een goed verloop van de parade.

Het instrument preventief fouilleren is, op verschillende locaties in het centrum van de stad en rondom het aangewezen evenemententerrein, gebruikt. Er zijn zaterdag 453 mensen gecontroleerd. Hierbij werden in totaal negentien mensen aangehouden, drie vuurwapens, steek- en slagwapens en een boksbeugel werden in beslag genomen.
Daarnaast zijn er nog achtentwintig mensen aangehouden onder andere voor het niet voldoen aan bevel of vordering, openbaar drankgebruik, mishandeling, belemmering, wildplassen, steekpartij en diefstal. Ook kregen nog acht mensen een proces-verbaal voor de Wet ID

Er zijn zesenveertig mensen bij EHBO-posten of door ambulancepersoneel behandeld voor diverse kleine ongemakken. Drie van hen zijn naar een ziekenhuis gebracht in verband met een alcoholindicatie.