Zoektocht naar persoon

Zoektocht naar persoon

Brandweer, de Dordtse Reddings-brigade en politie hebben op dinsdagavond 26 december tevergeefs gezocht naar een man of vrouw die mogelijk van de Brug over de Noord zou zijn gevallen of gesprongen.

Om 19.14 uur kreeg de 112-alarmcentrale in Dordrecht de melding dat mogelijk iemand vanaf de brug in het water terecht zou zijn gekomen. Direct gingen brandweerkorpsen uit Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en brandweerduikers uit Zwijndrecht, alsmede de Dordtse reddingsbrigade en politie-eenheden ter plaatse om naar het vermeende slachtoffer te zoeken. De zoektocht in en op het water duurde twee uur en leverde geen resultaat op. Het scheepvaartverkeer voer in deze periode met lastgeving.

Agenten deden onderzoek in de nabije omgeving, maar ook dat leverde geen directe aanwijzingen voor een mogelijke sprong of val op. Wel werd op de brug een zakdoek aangetroffen, die voor onderzoek in beslag is genomen. Doordat geen slachtoffer is gevonden, sluit de politie niet uit dat de 112-centrale een valse melding heeft binnengekregen, maar ook andere mogelijkheden staan nog volop open. De Recherche van het district Dordrecht/Zwijndrechtse waard zet het onderzoek dan ook voort.