Zoekactie naar verstekeling op de Noordzee

Zoekactie naar verstekeling op de Noordzee
Een Nigeriaanse man die als verstekeling aan boord was op een containerschip dat voer onder de vlag van Gibraltar, werd vrijdagavond vermist. De Kustwacht kreeg omstreeks 18.00 uur een melding binnen van het containerschip 'Skaftafell' dat op weg was naar de haven van Rotterdam. Er werd een persoon vermist. 

De Nigeriaanse man werd aan boord als verstekeling ontdekt. De bemanning had de man zes uur eerder voor het laatst gezien en ook ontbrak er een reddingsvest. Het Kustwachtcentrum had drie reddingboten van KNRM-stations Scheveningen, Hoek van Holland en Stellendam ingezet en een Kustwachthelikopter. De helikopter meldde een reddingvest te zien drijven. Een reddingboot is ter plaatse gegaan en heeft de man gevonden. Hij is door de SAR-helikopter opgepikt en naar het Erasmus MC overgebracht. 

Onderzoek ebola 
Aangekomen bij het ziekenhuis heerste er wat consternatie omdat men moest uitsluiten of het slachtoffer geen Ebola onder de leden had. Dit bleek achteraf niet zo te zijn. De drenkeling overleed vanavond in het ziekenhuis.