Zeventien aanhoudingen bij alcoholcontrole Dorpsweg Rotterdam

Zeventien aanhoudingen bij alcoholcontrole Dorpsweg Rotterdam

Zaterdagavond werd er op de Dorpsweg in Rotterdam een alcoholcontrole gehouden, dit gebeurde ter hoogte van de Pendrechtseweg. Al het verkeer, in de richting stad ingaand, moest blazen. In totaal werden er ongeveer 750 blaastesten afgenomen. Daarbij zijn zeventien personen aangehouden omdat de eerste blaastest aanduidde dat er alcohol in het spel was. 

Deze personen moesten op bureau Zuidplein nogmaals blazen op het ademanalyse-apparaat om het promillage te bepalen. Van de zeventien personen waren er vier met een invordering van het rijbewijs en een proces verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

De actie was gericht op alcohol achter het stuur. Het was een actie van en voor de vrijwilligers van het basisteam Charlois, ondersteund door regulier politie operationeel van het basisteam Charlois. Ook achter de schermen op bureau Zuidplein werd hard gewerkt door administratieve politievrijwilligers, en ook het arrestantenvervoer werd mede dankzij hen geregeld. Door het grote aanbod voertuigen kwamen de vrijwilligers al snel personeel te kort.