Zeven aanhoudingen vanwege kwekerij Rosestraat Rotterdam

Zeven aanhoudingen vanwege kwekerij Rosestraat Rotterdam

Een poging een hennepkwekerij te ontdoen van de oogst is vijf mannen zeer duur te komen te staan. Ze overvielen een woning met daarin een hennepplantage, maar konden in hun vlucht worden opgepakt. Ook de twee slachtoffers, tevens eigenaren van de kwekerij, konden mee naar het politiebureau. 

De verdachten drongen in de nacht van zaterdag op zondag rond middennacht de woning in aan de Rosestraat. Ze bedreigden en mishandelden de bewoner en een ander persoon die binnen was. Rond dezelfde tijd kreeg de politie een melding van een verdachte situatie op de Rosestraat. Agenten gingen er direct op af. De verdachten sloegen op de vlucht met de oogst en onder andere telefoons en geld. 

Een van de mannen rende de trap af naar buiten waar agenten hem aanhielden. De andere vier verdachten probeerden zich te verstoppen achter een schuurtje en op een dak. Zij werden bezweet en onder de hennep aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 19 tot 51 jaar.

De twee slachtoffers (33 en 51 jaar) zijn ook aangehouden. De hennep werd in beslag genomen en de kwekerij is direct ontmanteld.