Zes personen aangehouden voor wapenbezit in de Rotterdamse Beverwaard

Zes personen aangehouden voor wapenbezit in de Rotterdamse Beverwaard

Op de Limbrichthoek in de Rotterdamse Beverwaard zijn in de nacht van zaterdag op zondag zes inzittenden van een auto aangehouden nadat een agent in vrije tijd op het Schouwburgplein één van de inzittenden met een vuurwapen zag. Het vuurwapen is gevonden en in beslag genomen.

Zaterdag 24 september om kwart over tien ’s avonds bevond de agent in vrije tijd zich op het Schouwburgplein toen hij een auto voorbij zag rijden. Hij zag dat één van de inzittenden met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp zat te zwaaien. Hij belde gelijk de meldkamer om het kenteken door te geven, welke in het ANPR systeem werd ingevoerd. ANPR is een databank van kentekens die gekoppeld zijn aan een camerasysteem. Wanneer een camera een gezocht kenteken leest, krijgt de politie een signaal met de locatie. 

ANPR hit
Om kwart voor één zondagochtend gaf het ANPR systeem een ‘hit’ in de buurt van de Erasmusbrug rijdend van Noord naar Zuid. Meerdere politieauto’s gingen die richting op om de gezochte auto te lokaliseren. Op de Limbrichthoek werd de auto staande gehouden. Omdat de verdachten zeer waarschijnlijk over een vuurwapen beschikten, zijn de verdachten met een BTGV aangehouden. Een BTGV is een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten en betekent onder andere dat agenten de verdachte met getrokken wapen benaderen. 

Aanhoudingen
Alle zes inzittenden zijn aangehouden. In het voertuig werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De twee vrouwelijke inzittenden werden korte tijd later heen gezonden. De vier mannelijke Rotterdammers van 22, 23, 24 en 26 jaar zijn in verzekering gesteld.