Zes jaar cel en TBS voor moord op dochtertje in Maasstad Ziekenhuis

De 42-jarige Nirmalkoemar B. die vorig jaar maart zijn 8-jarige dochtertje Diya doodstak in het Maasstad Ziekenhuis is door de rechter veroordeelt tot zes jaar celstraf en TBS. De verdachte was vanwege hartklachten naar het ziekenhuis gegaan, aldaar kreeg hij waanbeelden waarna hij zijn dochtertje in een behandelkamer om het leven bracht met meerdere steken.

Na de steekpartij fatsoeneerde hij zijn dochtertje en verliet met de bebloedde schaar waarmee hij het slachtoffertje verwondde het ziekenhuis uit. Een zoekactie na een telefoontje van een crisisteam welke zich zorgen maakte over het welzijn van de 8-jarige Diya leidde tot de vondst van het meisje in het ziekenhuis.

Op aanwijzingen van de verdachte kon het meisje twee uur na het telefoontje worden gelocaliseerd, ondanks reanimatie en een spoedoperatie kon niet worden voorkomen dat Diya in het ziekenhuis overleed. Tijdens de rechtzaak verklaarde Nirmalkoemar B. zich niets meer te kunnen herinneren van het steken, wel wist hij exact te vertellen wat hij heeft gedaan ná de steekpartij. 

De moeder van het slachtoffertje gaf eerder aan dat het hulpverleningstraject waarin zij zaten had gefaald: kort voor de fatale steekpartij stond de vader van het meisje met een kogelvrijvest en een mes bij haar school. Nirmalkoemar B. is veroordeelt tot zes jaar celstraf en dwangverpleging.

Lees ook: Meisje (8) overleden na steekpartij in ziekenhuis, was geen patiënt van Maasstad Ziekenhuis Rotterdam

4023de3d57o 1d6209e9i15ir144e1j8jnua1oghc