Zes arrestaties vanwege grootschalige drugshandel in Rotterdam-Zuid

Zes arrestaties vanwege grootschalige drugshandel in Rotterdam-Zuid

Bij drie invallen in woningen in Rotterdam-Zuid, Barendrecht en Rotterdam-Ommoord heeft de politie dinsdagochtend in totaal ruim 48 kilo drugs, € 213.000,- aan contant geld en een vuurwapen gevonden. Zes mensen uit Rotterdam, Barendrecht en Zaandam zijn gearresteerd. 

Naar aanleiding van onderzoek op Rotterdam-Zuid kreeg de politie drie woningen in beeld waarbij zij een vermoeden hadden (dat er sprake was) van drugshandel. In de eerste woning zijn twee bewoonsters, een moeder en dochter (37 en 18 jaar), en een 42-jarige mede Rotterdammer aangehouden. Het pand bleek inderdaad te worden gebruikt voor drugshandel. Agenten vonden er 48 kilo aan cocaïne en speed, 7 kilo versnijdingsmiddel en een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal. 

Door de grote hoeveelheid drugs denkt de politie dat de verdachten de woning gebruikten als een soort groothandel; niet leverend aan gebruikers, maar aan dealers. Naast de verdovende middelen vonden agenten nog bijna 27.000 euro in contanten en een vuurwapen met munitie. Drie auto’s zijn in beslag genomen. Tijdens de doorzoeking kwam er man aan de deur, vermoedelijk een klant. Deze man, een 49-jarige Zaandammer, droeg ruim € 144.000,- bij zich. De politie hield hem aan op verdenking van witwassen. 

Bij de tweede inval in een huis in Barendrecht zijn een man van 35 en een 39-jarige vrouw gearresteerd. In deze woning vond de politie bijna €60.000,- aan contant geld en 16 dure exclusieve merkhorloges. Het geld, de horloges en een auto, zijn in beslag genomen. De derde inval in een bedrijfspand in Rotterdam-Ommoord leverde behalve waardevolle informatie geen bijzonderheden op. 

De politie en het Openbaar Ministerie zetten het onderzoek voort.