Zes aanhoudingen en drie vuurwapens gevonden in Rotterdam

De politie heeft in Rotterdam vijf aanhoudingen verricht en bij die aanhoudingen drie vuurwapens gevonden. De aanhoudingen hebben niets met elkaar te maken.

De eerste aanhouding werd gedaan door een tip van een bewoonster van de Gerrit Rietveldstraat in Rotterdam. Hier werd een vuurwapen gevonden in een papiercontainer. De agenten konden kwamen al snel bij een woning uit in die zelfde straat. Hier konden zij een 18-jarige Rotterdammer aan houden.

Op de Charloisse Lagedijk in Rotterdam voerde agenten rond half negen woensdagavond een controle uit op een auto. Hierin zaten drie vrouwen. Tijdens de controle van de auto werd er een vuurwapen gevonden. De agenten hebben de 18-jarige vrouw uit Barendrecht en de 16 en 17 jarige vrouwen uit 'S Gravenhage aanhouden. Dit deden de agenten met een een zogenoemde BTGV actie. BTGV staat voor Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten).

De laatste aanhouding werd gedaan op de Admiraliteitskade in Rotterdam. Agenten zagen een auto rijden en wilden deze gaan controleren, toen de agenten een stopteken gaven ging de auto met vier inzittenden er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. Twee konden ontkomen de andere twee werden aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 19 jaar oud. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen.