Zes aanhoudingen bij grote controle op Bosdreef Rotterdam (video)

Zes aanhoudingen bij grote controle op Bosdreef Rotterdam (video)

Bij een grote verkeerscontrole op de Bosdreef in Rotterdam zijn vrijdagavond zeker 150 automobilisten langs de kant gezet. Tussen 19:00 uur en 01:00 hield de politie in samenwerking met diverse ketenpartners een verkeerscontrole. Tijdens de controle werden door de gemeente Rotterdam en de Belastingdienst diverse bedragen geïncasseerd, daarnaast zijn meerdere auto's buiten gebruik gesteld.

Tijdens de controle zijn ook meerdere personen aangehouden, zo onder andere voor het bezit van XTC, rijden onder invloed en op verdenking van witwassen. Een Poolse automobilist werd aangehouden omdat er veel elektronica in zijn auto lag wat hoogstwaarschijnlijk van diefstal afkomstig is, tevens werd er een jammer aangetroffen om alarmpoorten te omzeilen. Op de valreep liep een automobilist tegen de lamp die nog een fikse belastingschuld open had staan maar in het bezit was van een groot geldbedrag, hier wordt verder onderzoek naar verricht.


Exacte resultaten :

1x aanhouding ivm rijden onder invloed, bestuurder had tevens geen rijbewijs.

1x aanhouding voor het bezit van XTC en op verdenking van witwassen

1x aanhouding voor het niet uitvoeren van een taakstraf, deze is omgezet naar 16 dagen celstraf.

1x aanhouding ivm een openstaande boete van 1209 euro, het voertuig is buiten gebruik gesteld.

2x aanhouding na het aantreffen van diverse goederen met winkelbeveiliging, geprepareerde zakken en jammers om de alarmpoortjes te omzeilen. 

Naast de aanhoudingen kregen vijf personen een bekeuring voor het mobiel bellen op de fiets, een onleesbaar kenteken, het niet kunnen legitimeren en een maal voor de gordel.