Zes aanhoudingen bij grote controle Noordplein Rotterdam

Zes aanhoudingen bij grote controle Noordplein Rotterdam

Agenten hebben vrijdag 10 april zes personen aangehouden bij een grote controle in samenwerking met justitie, douane en de belastingdienst op het Noordplein in Rotterdam. Aanhoudingen waren er voor onder andere vuurwapenbezit en verdovende middelen. Tussen 13.00 en 21.00 uur controleerden agenten meerdere bestuurders uit Crooswijk, Kralingen, Oude Noorden en Agniesebuurt. 

Een bestuurder had een vuurwapen en munitie op zak. In de auto troffen agenten ook nog een kogelwerend vest aan. De man is direct aangehouden en de auto, vuurwapen en vest zijn in beslag genomen. Drie bestuurders hadden verdovende middelen op zak, waarvan 1 bestuurder met xtc-pillen en cocaïne. De mannen zijn aangehouden en kregen daarnaast een boete variërend tussen 1.000 en 1.500 euro. 

Een bestuurder toonde andermans identiteitsbewijs. Na verder onderzoek bleek hij gesignaleerd te staan voor een opstaande boete van 1.100,- euro. Verder bleek dat hij geen rijbewijs had. Een andere bestuurder moest nog een celstraf uitzitten en ook hij is overgebracht naar het politiebureau. 

In totaal is bijna 7000 euro aan openstaande vorderingen geïnd en werden er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen. Agenten kregen veel positieve reacties van bewoners die het goed vonden dat er op deze wijze is gecontroleerd in de wijken.