Zeer grote woningbrand in de President Steynstraat Maassluis (video)

In de nacht van zaterdag op zondag is er in de President Steynstraat in Maassluis omstreeks 01:30 uur een zeer grote woningbrand uitgebroken. 

Toen de eerste blusvoertuigen ter plaatse kwamen sloegen de vlammen uit het dak van een tussenwoning halverwege de straat. Direct werd er opgeschaald naar middelbrand, wat uiteindelijk al snel "zeer grote brand" werd. Er zijn meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker van de brandweer ter plaatse geweest om gezamenlijk de brand te bestrijden. Om al deze blusvoertuigen van voldoende water te voorzien kwam een blusboot van het Havenbedrijf Rotterdam (Port Of Rotterdam) in de haven ter plaatse en pompte water uit de Waterweg naar de voertuigen.

De bewoners van de woning waar de brand was uitgebroken konden zelfstandig de woning verlaten en meerdere woningen in de straat werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in een bus van de RET. De exacte omvang van de schade is nog onduidelijk, wel is minimaal 1 woning onbewoonbaar. Zodra de brand geblust is wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak.

 

XMz78Q.jpg

PVMZhO.jpg

Sb2s5A.jpg

BT5uIh.jpg

DyR13g.jpg