UPDATE | Zeer grote brand nadat agressieve man huis in brand steekt Professor Poelslaan Rotterdam (video)

Op de Professor Poelslaan in Rotterdam heeft een bewoner brand gesticht in zijn woning. Het arrestatieteam (AT) en het quick response team (QRT) van de brandweer hebben de man overmeesterd. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand.

Aan het einde van de avond begon de man met veroorzaken van overlast. Hij gooide spullen naar beneden en sloeg ramen in zijn woning kapot. De politie is rond 0:30 uur gealarmeerd. Omdat de man agressief was en dreigde zijn huis in brand te steken, werden het AT en QRT gealarmeerd. De man voegde de daad bij zijn woord en stichtte brand in zijn huis. Om 2:34 uur is de inzet om de man te overmeesteren begonnen. Zes minuten laten is hij met behulp van de hoogwerker naar beneden gehaald. Hij had rook ingeademd en is met rookvergiftiging naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer kon pas beginnen met het blussen van de brand toen de bewoner uit zijn woning gehaald was. Daardoor heeft de brand enige tijd gehad om zich te ontwikkelen. De brandweer schaalde daarom op naar zeer grote brand en kwam met veel voertuigen ter plaatse. Bij de brand, die woede over ten minste drie verdiepingen en uitslaand is geweest, kwam veel rook vrij.

Omliggende woningen zijn ontruimd, waardoor circa 20 tot 30 personen op straat kwamen te staan. Eén van hen is door ambulancepersoneel nagekeken vanwege het inademen van rook, maar hoefde niet naar het ziekenhuis overgebracht te worden. De bewoners zijn opgevangen in een tegenovergelegen flat.

bqrvWe.jpg

YbmnbX.jpg

AHDl4g.jpg

FtnMkv.jpg

tfT3R8.jpg

Z4iTDa.jpg

SwSMmF.jpg

CaAbAA.jpg

OIzn2O.jpg

oaA0GB.jpg

Dagbeelden:

XejZjx.jpg

sRYofm.jpg

9rlCJq.jpg

alx6AM.jpg

31vema.jpg