Zeer grote brand loods van Blokker

Zeer grote brand loods van Blokker

In een opslagplaats van Blokker in Bodegraven heeft vanaf vrijdagmiddag een grote brand gewoed. De brandweer was met groot materieel aanwezig en had het vuur aan het begin van de avond onder controle. Het nablussen was tegen 20.30 uur afgerond. Hoe groot de rook- en waterschade is, kon een woordvoerder van de brandweer niet zeggen.

Het ging niet om een uitslaande brand, zodat het pand nog geheel overeind staat. Ook is nog niet bekend hoe het vuur is ontstaan. De opslagplaats is gevestigd aan een industrieterrein aan de Dronenhoek, in een voormalige orgelfabriek. In het pand, net buiten het centrum van Bodegraven, worden vooral tuinstoelen en kerstartikelen bewaard.

De brandhaard in het pand was moeilijk om te vinden, vanwege een hevige rookontwikkeling. Er zijn volgens de brandweerwoordvoerder geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Ook is er niemand gewond geraakt. Wel werden uit voorzorg circa 75 mensen uit hun woningen aan de nabijgelegen Oud Bodegraafseweg geëvacueerd. Zij werden tijdelijk opgevangen in verzorgingshuis Rijngaarde. Nadat de rookontwikkeling was afgenomen en de brandweer het vuur had geblust, konden zij weer naar huis.