Zeer grote brand in winkelpand Gerrit van de Lindestraat Rotterdam (video)

Zeer grote brand in winkelpand Gerrit van de Lindestraat Rotterdam (video)

In de nacht van dinsdag op woensdag is een zeer grote brand uitgebroken in een winkelpand aan de Gerrit van de Lindestraat in Rotterdam. De brandweer heeft één persoon uit de woning kunnen redden. Hij had zonder hulp van de brandweer niet uit de woning kunnen komen. Hij is ter plaatse door de ambulancedienst gecontroleerd. De brand is doorgeslagen naar bovengelegen woningen. De brandweer heeft bewoners geëvacueerd en worden opgevangen in een snackbar aan de Vierambachtsstraat. Negen bewoners moeten de nacht elders doorbrengen.

Na circa één uur was de brand op de begane grond onder controle, maar op de bovengelegen verdiepingen was de brandweer nog volop bezig met het bestrijden van het vuur. De brand ging gepaard met veel rook- en warmteontwikkeling. De schade aan de panden is fors. De brandweer kon rond kwart over twee het sein "brand meester" geven. Toen kon er gestart worden met de nablus werkzaamheden.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend. Team Brandonderzoek van de brandweer en de Forensische Opsporing van de politie zullen het onderzoek starten, zodra de panden worden vrijgegeven.