Zeer grote brand in voormalige groenteveiling

Zeer grote brand in voormalige groenteveiling

Vanavond rond kwart over zeven is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Paul Captijnlaan. Een deel van het gebouw is hierbij volledig verwoest. Hierbij raakte niemand gewond.

Een voorbijgangster meldde bij de alarmcentrale dat er een grote hoeveelheid rook uit het voormalige groenteveilinggebouw kwam. Het gebouw is tegenwoordig een bedrijfs- verzamelgebouw met onder andere een verpakkingsmaterialenbedrijf voor bloemen en een drukkerij.

Toen de brandweer aanrijdend was, kwamen er grote zwarte rookpluimen uit het gebouw die van afstand te zien waren. Hierop heeft de brandweer meteen meer blusvortuigen ter plaatse laten komen. Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam was de brand uitslaand.

De brand dreigde over te slaan naar de hal van de buren waarin enkele boten waren gestald. De eigenaar kon met een heftruck nog vijf boten naar buiten rijden en daardoor de schade beperken.

De brand breidde zich snel uit over een oppervlakte van ongeveer tweeduizend vierkante meter. De brandweer heeft door het inzetten van ondermeer twee hoogwerkers en een ladderwagen en diverse blusvoertuigen kunnen voorkomen dat de brand niet is overgeslagen naar andere delen van het gebouw. Mede door het nat houden van de brandwerende muren kon schade aan de aanliggende bedrijven worden voorkomen.

Om ongeveer half elf kon het sein ‘ brand meester ‘ worden gegeven. Het nablussen zal met ondersteuning van sloopkranen nog enige uren duren. De brand heeft een gedeelte van het gebouw zwaar beschadigd en kan als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand is niet bekend. Na afloop zal politie nog een onderzoek starten naar de oorzaak van de brand.