Zeer grote brand in schoenenwinkel Van Haren Middelharnis (video)

Zeer grote brand in schoenenwinkel Van Haren Middelharnis (video)

Donderdagmiddag is er brand uitgebroken in een filiaal van schoenenwinkel Van Haren aan het Zandpad in Middelharnis. De brandweer heeft het sein 'zeer grote brand' afgegeven. Omliggende panden kon de brandweer niet meer redden en vatte ook vlam. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gemeld. De brandweer heeft een tweede peloton ingezet om de brand aan het Zandpad te bestrijden.

Mogelijk zit er er nog een kat in een van de brandende percelen. De brandweer is druk doende met de brandbestrijding, die zich nog steeds uitbreid. Er wordt gesloopt om goed bij de vuurhaarden te komen. Nieuwsgierigen worden door de hulpdiensten verzocht weg te blijven bij de enorme brand. Het duurde tot na middernacht voordat het brandweer het vuur onder controle had.

Overgeslagen
De brand was overgeslagen naar naastgelegen panden en in totaal zijn vier winkelpanden en een woning verwoest. Ook is een deel van de achtergevel ingestort.

Geen asbest
Meetploegen van de brandweer hebben in de omgeving metingen verricht naar de concentratie gevaarlijke stoffen in de lucht. Uit de metingen bleek dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen. Bij de metingen is ook geen asbest aangetroffen.

Afsluitingen
Door de brand zijn het Beneden Zandpad en het Gedempt Kanaal nog afgesloten voor het verkeer. Ook het Zandpand op de winkeldijk blijft afgesloten. Hoe lang de afsluitingen duren is nog niet bekend.