Zeer grote brand in snackbar Schiedamseweg Rotterdam (video)

In een snackbar aan de Schiedamseweg in Rotterdam is zondagavond een flinke brand uitgebroken. De brand werd snel uitslaand aan de achterzijde van het restaurant. Via de voorzijde kwam er veel rookontwikkeling uit het pand. 16 omliggende woningen zijn ontruimd, 50 mensen werden opgevangen op een opvanglocatie en daar waar nodig wordt ook een slaapplaats geregeld.

De brandweer schaalde snel op naar het sein "zeer grote brand" met "GRIP 1". Ook werden er RET-bussen ter plaatse gevraagd om de bewoners op te vangen. Een tweede peloton van de brandweer kwam ter plaatse om te assisteren bij de brandbestrijding en het ontruimen van de woningen. Later op de avond werd er ook een peloton groot watertransport verzocht.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Twee personen zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Twee andere personen zijn ter plaatse nagekeken, een brandweerman raakte later op de avond gewond aan zijn hand, hij moest naar het ziekenhuis om gehecht te worden. Vanwege de vele en forse rookontwikkeling heeft de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond een NL Alert bericht uitgestuurd.

https://www.facebook.com/redactiemediatv/videos/1077298695958628/

iDSqT6.jpeg

cLNDSq.jpeg

hgo2FX.jpeg

e2oevP.jpeg

KQPBr1.jpeg

lFeqRD.jpeg

WYAYp2.jpeg

gPapwP.jpeg

aN3c7c.jpeg

SMlFhM.jpeg

2Q3iBL.jpeg

EcUWwd.jpeg

jvHex2.jpeg

4FHY8l.jpeg

39ETnA.jpeg

OwQJ6I.jpeg